A szolgálat gyökerei Londonba, avagy bocsánat: Názáretbe nyúlnak vissza… O;-) Aztán ha ugrunk több mint kétezer évet és 3500 kilométert, a Názáreti Jézus Krisztus 2009 tavaszán arra indította a szolgálat vezetőit, Berényi Györgyöt és feleségét Natáliát, hogy Londonban egy rendszerezett BibliaTréninget működtessenek az ottani magyar érdeklődők számára. A tréning az ÚR áldásával hamar gyarapodott, gyülekezeti funkciókat is betöltött, majd többéves működés után a tréningen felnövekedett közösség helyi londoni gyülekezetekhez csatlakozott, ahol a többség szolgálatba is állt. A londoni csapatot Isten áldott gondoskodásában tudva 2012-ben a Szívbunker alapítói – a szívükön lévő régi hívásnak megfelelően – Budapestre költöztek, és útnak indították a Szívbunker Gyülekezetet és Missziót, a “Krisztust a középpontba!” kampánnyal.

Budapesti gyülekezetünk (mely egyben helyi testvéri szeretetközösség) 2012 óta működik, és élvezi az ÚR jóindulatát. Hisszük és tapasztaljuk, hogy az ÚR a kegyelem új szövetsége alatt, amiben élünk, helyi gyülekezetekben gondolkodik – ez az az áldott talaj, amit Ő kiválasztott és Maga épít a Benne hívők megáldására és növekedésére.
Missziónk célja, hogy felekezeti, területi és egyéb korlátok nélkül, minél teljesebben mutassuk be Krisztust, az Ő irántunk való szeretetét, golgotai megváltását, és győztes dicsőségét és erejét minden embernek – a mai emberek nyelvének, stílusának is kultúrájának is megfelelően. Mindebben igyekszünk aktívan felhasználni az információs társadalom és média adta lehetőségeket.

2015-2021 között az Istentiszteleteinkből készített, kegyelem központú adások Szíverősítő címmel kerültek sugárzásra heti kétszer a PAX Televízió műsorán. (Jelenleg új adásra készülünk, míg az elkészült adások egy része a Youtube-on visszanézhető Szíverősítő TV lejátszási lista alatt).

A gyülekezet és misszió alapítói a StAR Kiadó révén végeznek úttörő munkát Joseph Prince pásztor könyveinek és ekképpen a kegyelem evangéliumának magyar nyelvű kiadásában és terjesztésében.