A szolgálat gyökerei Londonba, avagy bocsánat: Názáretbe nyúlnak vissza… O;-) Aztán ha ugrunk több mint kétezer évet és 3500 kilométert, a Názáreti Jézus Krisztus 2009 tavaszán arra indította a szolgálat vezetőit, hogy Londonban egy rendszerezett BibliaTréninget működtessenek az ottani magyarok számára. A tréning az ÚR áldásával hamar gyarapodott, gyülekezeti funkciókat is betöltött, majd többéves működés után a tréningen felnövekedett közösség helyi londoni gyülekezetekhez csatlakozott, ahol a többség szolgálatba is állt.
A londoni csapatot Isten áldott gondoskodásában tudva 2012-ben a BibliaTréning szervezői a szívükön lévő régi hívásnak megfelelően Budapestre költöztek, és útnak indították a Szívbunkert, a “Krisztust a középpontba!” kampánnyal.
Missziós célunk, hogy felekezeti, területi és egyéb korlátok nélkül, minél teljesebben mutassuk be Krisztust, az Ő szeretetét, megváltását, dicsőségét és erejét mindenkinek, a mai emberek nyelvének, stílusának is kultúrájának is megfelelően. Mindebben igyekszünk aktívan felhasználni az információs társadalom és média adta lehetőségeket. Egyidejűleg – mivel hiszünk a helyi gyülekezetek és a testvérek közötti szeretet-kapcsolatok fontosságában is – 2012 óta helyi gyülekezetet is működtetünk Budapesten.

2015-től az Istentiszteleteinkből készített adások Szíverősítő címmel kerülnek sugárzásra heti kétszer a PAX Televízió műsorán.

Gyülekezetünk szorosan együttműködik a StAR Kiadóval Joseph Prince könyveinek magyar nyelvű kiadásában és terjesztésében.

A misszió-és gyülekezet plántálóinak bemutatkozását lásd lejjebb.