BibliaTréning anyagaihoz való hozzájutás módjai (FONTOS TECHNIKAI INFORMÁCIÓK)

1)
A hanganyagokat online 2 módon tudod meghallgatni, ehhez Internet (wifi, 3G, vonalas, kábel internet) kapcsolaton kívül semmi más nem szükséges.

A kiküldött levélben kétféle linket találsz:

– Youtube-os linket, ahol az aktuális heti/témakör külön playlist-ben található, és rákattintva online végignézhető. (YouTube-ról hivatalosan nem lehet letölteni tartalmat. Persze különféle segédprogramokkal az is megoldható, de minek mikor ugyanúgy ott van az anyag Google Drive-on.)
TESZTELD: http://www.youtube.com/playlist?list=PL2KpVZKzzDYqmwpsnK1xU5Vl04PPt8nAs

– Google Drive-os link. Itt ha gmail.com-os postafiókod van és fel van telepítve hozzá egy médialejátszó/player, akkor utóbbin egyből, mappába rendezve hallgatható. (Ha még nincs telepítve, de gmail-es a postafiókod, ingyen tudsz telepíteni egyet, valószínűleg fel is ajánlja a szolgáltatófelület).
TESZTELD: https://drive.google.com/folderview?id=0B3ur-H7qUPg7ZGNudjJtZlZIVU0&usp=sharing

2)
A hanganyagokat a linkről le tudod menteni, letölteni, hogy bárhova magaddal vihesd, és akkor is tudd hallgatni, ha nincs állandó Internet elérhetőséged.

Ha nem gmail-es vagy (vagy gmail-es vagy, de nincs és nem is akarsz MediaPlay-ert telepíteni), akkor mikor próbálod a fájlt (tanítást) megnyitni, egyből egy Download/Letöltés lehetőséget fog felajánlani a felület. Erre rákattintva le tudod letölteni/menteni a tanítást a saját gépedre (legtöbbször automatikusan a Letöltés/Downloads mappába menti).
A saját gépedről pedig oda teszed át az mp3 formátumú fájlt ahova akarod. pl. telefon, laptop, tablet, mp3-lejátszó, pendrive stb.
Ennek a hátránya, hogy hétről-hétre – amikor megkapod a linket – kézi vezérléssel le kell töltened az aktuális anyagot.

3)
A letöltésnek van egy automatikus módja is

(pusztán egy gmail-es fiók és azon a Google Drive megfelelő beállítása kell hozzá). Ezáltal mikor hétfőn felkerülnek az Internetre az új, heti tanítások, és kiküldjük az emailt, akkor azok az anyagok automatikusan (megfelelő Internetkapcsolat esetén vagy mikor az megvalósul) mappába rendezve az előzőleg a gépedre/telefonodra/tabletedre telepített ‘Google Drive/BibliaTréning’ mappába kerülnek. Onnan azokat bármikor, akár állandó Internetkapcsolat nélkül is, a neked megfelelő időben és helyen meg tudod hallgatni.
Mi mindenféleképpen ezt a harmadik megoldást AJÁNLJUK! Kiegészítve a YouTube-os on-line megtekintéssel.

A beállítás egyszeri lépései:

A BibliaTréning hanganyagai (és idővel egyéb segédletei, pl. jegyzetek, térképek, táblázatok) mind a mi Google Drive-unkról lesznek elérhetők egy Megosztott/Shared ‘BibliaTréning’ nevű mappán keresztül.

A Google Drive egy INGYENES nagyszerű szolgáltatása a Google cégcsoportnak. Ez egy 15GB-os on-line (Interneten) és off-line tárhely (saját készülékeiden: számítógép, laptop, okostelefon, tablet stb egy Google Drive nevü mappa), amely minden platformról (Windows, Apple, Android) pár kattintással elérhető.
Ennek feltétele, hogy rendelkezz egy gmail.com-os postafiókkal, amit bárki ingyen regisztrálhat.
Ha még nincs gmail.com-os postafiókod, erre a linkre kattintva megteheted: https://accounts.google.com/signup?service=mail&lp=1&hl=hu

Ha ezzel megvagy, vagy már van gmail.com-os postafiókod, nincs más dolgod, minthogy aktivizáld a Google Drive szolgáltatásodat, azáltal, hogy a gmail.com-os jelszavaddal és felhasználóneveddel bejelentkezel a Google Drive-ba. Részletesebb, hivatalos tájékoztatást a Google Drive-ról a következő linken találsz: http://www.google.com/intl/hu/drive/index.html
Ha ezzel is megvagy, akkor az oldalon (általában a baloldali menüoszlopban) található instrukciókat követve telepítsd a gépedre/laptopodra/okostelefonodra/tabletedre a Google Drive alkalmazást! Ezzel létrehozol egy Google Drive nevü mappát a saját készülékeden. És be kell jelentkezz ott is! A készülékeden/iden levő Google Drive mappa folyamatosan szinkronban van az Interneten levő tárhelyeddel.

Ha ezzel is megvagy, vagyis telepítetted a gépedre/telefonodra/laptopodra stb. a Google Drive-ot, akkor most klikkelj erre a linkrehttps://drive.google.com/folderview?id=0B3ur-H7qUPg7VWZNa3FmZ3c5VEk&usp=sharing és az oldal jobb felső sarkában találni fogsz egy ‘Open in Drive’ kék színű gombot. Erre kattintva máris hozzáadtad a ‘BibliaTréning’ mappánkat a saját Google Drive-odhoz. És ezzel azonnal a program elkezdi letölteni a mi Google Drive-unkon levő ‘BibliaTréning’ mappát és annak tartalmát, amit hamarosan már a saját készülékeden a Google Drive mappádban levő ‘BibliaTréning’ mappából bármikor (akár off-line/internet elérhetőség nélkül is) elérhetsz és hallgathatsz.

És ami a legjobb az egészben, hogy ezt a mappa hozzáadást elég egyetlen egyszer megtenned valamelyik készülékeden, pl. az asztali gépeden, és automatikusan az összes készülékeden, amire telepítetted a Google Drive-ot (telefon/tablet/másik gép, vagy laptop) ugyanúgy hozzáadódik a ‘BibliaTréning’ mappa, benne a tréning anyagaival.
{Mobiltelefonokon előfordul (beállítás függő), hogy helytakarékosság miatt nem automatikusan tölti le valóban az anyagokat, hanem csak egy úgynevezett képet azokról a fájlokról amik a te saját Google Drive-odon vannak. Ott vagy a beállításoknál tudsz ezen változtatni, vagy az úgynevezett fájl-képekre kattintva tudod azokat konkrétan a készülékedre letölteni, hogy azokat off-line is hallgathasd.}

A fenti dőlt betűs instrukciókat egyszer (lehetőleg az elején) kell végigcsinálnod, és ha jól követted a lépéseket minden anyagunk feltöltés után automatikusan, mikor Internetkapcsolatod van átkerül a saját eszközödre mappákba rendezve, és Interneten belépve a Google Drive fiókodba akármikor hozzá tudsz férni azokhoz. Ez a legbiztosabb módja annak, hogy ne maradj le semmiről és a BibliaTréning minden anyaga rendezetten egy mappában meglegyen.

4)
A korábbi anyagokat megtalálod a Szívbunker weboldaláról kiinduló – védett, avagy csak a regisztrált felhasználók által hozzáférhető – linkeken.

Erről az oldalról kiindulva:
http://szivbunker.hu/bibliatrening-tartalomjegyzek/

(Ez a Bibliatréning tartalomjegyzéke. Ami már kiküldésre került, annak az anyagnak a címére rá tudsz kattintani, hogy hozzáférj a hanganyaghoz).

 

Ha kérdésed van, vagy akadályba ütközöl valamelyik lépésnél, nyugodtan kérj segítséget a bibliatrening@szivbunker.hu címen!

Szívesen állunk a rendelkezésedre!